Zdravé recepty

3 TIPY NA FIT ZDRAVÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Mlsejte zdravě, chutně a bez výčitek. Vybrali jsme pro vás tři druhy cukroví, které vás zaujmou svou chutí a vůní. Tipy na zdravé vánoční cukroví jsou tu! Ale pozor, cukroví bude chutnat i vaší mlsné rodině, proto klidně udělejte cukroví ze dvou dávek.

zdravé vánoční cukroví

1. Nepečené kokosové RAW cukroví

  • 1 balení datlí
  • 200 g kešu ořechů
  • 100 g mandlí
  • 100 g kokosu
  • 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 banány
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce kakaa
  • med či jiné tekuté sladilo

Postup

Rozmixujte datle, kešu oříšky, mandle, skořici, kakao a 1 lžíci rozpuštěného kokosového oleje.

Dále rozmixujte druhou lžíci rozpuštěného kokosového oleje s kokosem a medem.

Nakonec rozmixujte banán s rozpuštěnou hořkou čokoládou a třetí lžící kokosového oleje.

Obdélníkovou či čtvercovou formu vyložte pečicím papírem a začněte vrstvit: nejprve dejte oříškovou vrstvu, poté kokosovou vrstvu a nakonec čokoládovou vrstvu. Nechte ztuhnout.

zdravé linecké vánoční cukroví

2. Linecké mandlové cukroví

  • 200 g mandlové mouky
  • 100 g špaldové mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 120 g másla
  • 130 ml javorového sirupu
  • citronová kůra z 1/2 citronu
  • špetka soli
  • marmeláda na slepování cukroví

Postup

Namelte vločky na konzistenci mouky. Smíchejte je s mandlovou moukou, špaldovou moukou a špetkou soli. Směs promněte s máslem, javorovým sirupem a nastrouhanou citronovou kůrou.

Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho uležet přes noc. Druhý den vyválejte těsto mezi dvěma pečicími papíry na tloušťku 3 mm.

Z těsta vykrájejte kolečka či jiné tvary a pečte je na plechu s pečicím papírem cca 3 až 7 minut při 170 stupních. Druhý den slepte cukroví libovolnou marmeládou.

vanilkové rohlíčky

3. Vánoční proteinové rohlíčky

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 50 g jemně mletých ovesných vloček
  • 50 g mletých mandlí
  • 80 g oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka skořice
  • vanilková esence
  • 30 g vanilkového proteinového prášku na obalení

Postup

Všechny ingredience promíchejte na tuhé a nelepivé těsto. Z těsta následně vytvarujte rohlíčky a dejte je na plech s pečicím papírem.

Rohlíčky pečte cca 15 minut při 180 stupních. Po upečení je ještě teplé obalte v proteinovém prášku.

Vychladlé rohlíčky skladujte v uzavřené nádobě v chladné místnosti.

Sdílejte recepty na Facebooku a inspirujte přátele zdravým vánočním cukrovím!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial