BATÁTY PEČENÉ V TROUBĚ S KŘUPAVOU CIZRNOU A JOGURTOVÝM DIPEM
Zapomeňte na složité recepty a hromadu špinavého nádobí! S pečenými batáty s křupavou cizrnou a jogurtovou omáčkou vytvoříte lahodnou a zdravou večeři s minimem úsilí. A co je nejlepší? Nepotřebujete žádný pečicí papír ani alobal.

OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na pečené batáty s cizrnou a dipem
- 3 střední batáty, oloupané a nakrájené na měsíčky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce medu (volitelně)
- 2 lžičky mleté červené papriky
- sůl a čerstvý pepř
- 1 plechovka cizrny
- 1 až 2 lžičky kajenského pepře
- 1 řecký jogurt
- šťáva ze 2 limetek
- jarní cibulka nebo pažitka na ozdobu
Postup
1. Ve velké míse smíchejte batáty, olivový olej, med a mletou papriku. Bohatě osolte a opepřete a promíchejte. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte 25 až 30 minut ve vyhřáté troubě, dokud nezměknou a nezkaramelizují.
2. Mezitím rozložte cizrnu v jedné vrstvě na druhý plech. Posypejte kajenským pepřem a dochuťte solí. Pečte v troubě dokřupava 15 až 20 minut.
3. V malé misce smíchejte jogurt s limetkovou šťávou a dochuťte solí a mletým pepřem.
4. Opečené batáty rozdělte na talíře, posypejte křupavou cizrnou a pokapejte jogurtovou omáčkou. Ozdobte pažitkou nebo jarní cibulkou.
Sdílejte článek na Facebooku se svými přáteli!

