Zdravé recepty

BATÁTY PEČENÉ V TROUBĚ S KŘUPAVOU CIZRNOU A JOGURTOVÝM DIPEM

Zapomeňte na složité recepty a hromadu špinavého nádobí! S pečenými batáty s křupavou cizrnou a jogurtovou omáčkou vytvoříte lahodnou a zdravou večeři s minimem úsilí. A co je nejlepší? Nepotřebujete žádný pečicí papír ani alobal.

zapečené batáty

Ingredience na pečené batáty s cizrnou a dipem

  • 3 střední batáty, oloupané a nakrájené na měsíčky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce medu (volitelně)
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • sůl a čerstvý pepř
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 až 2 lžičky kajenského pepře
  • 1 řecký jogurt
  • šťáva ze 2 limetek
  • jarní cibulka nebo pažitka na ozdobu

Postup

1. Ve velké míse smíchejte batáty, olivový olej, med a mletou papriku. Bohatě osolte a opepřete a promíchejte. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte 25 až 30 minut ve vyhřáté troubě, dokud nezměknou a nezkaramelizují.

2. Mezitím rozložte cizrnu v jedné vrstvě na druhý plech. Posypejte kajenským pepřem a dochuťte solí. Pečte v troubě dokřupava 15 až 20 minut.

3. V malé misce smíchejte jogurt s limetkovou šťávou a dochuťte solí a mletým pepřem.

4. Opečené batáty rozdělte na talíře, posypejte křupavou cizrnou a pokapejte jogurtovou omáčkou. Ozdobte pažitkou nebo jarní cibulkou.

Sdílejte článek na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial