CELOZRNNÝ CHLÉB S MEDVĚDÍM ČESNEKEM Z DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zhruba do konce května si můžete zakoupit na farmářských trzích medvědí česnek a přimíchat ho do chlebového těsta. Pochutnejte si na něm a ozdravte si díky němu střevní mikroflóru. Máme pro vás tip na recept, který obsahuje štědrou dávku lesního česneku a celozrnné mouky: recept na celozrnný chléb s medvědím česnekem!

Ingredience na celozrnný chléb s medvědím česnekem
- 320 až 350 ml vody
- 1 lžička mořské soli
- 2 lžíce oleje
- 350 g hladké pšeničné mouky
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 25 g čerstvého droždí
- 1 lžička třtinového cukru
- velká hrst pokrájeného medvědího česneku

Postup
Do domácí pekárny vložte suroviny na celozrnný chléb, a to podle pořadí z receptu.
Umyté a dobře osušené listy medvědího česneku pokrájejte a přidejte k surovinám v domácí pekárně. Nastavte program na pečení chleba a těšte se na famózní celozrnný chléb s medvědím česnekem.
TIP: Pokud nemáte pekárnu, zpracujte těsto a nechte chléb vykynout v ošatce. Pečte ho asi 40 minut při 190 stupních.
Chléb má mírně česnekovou chuť, která se skvěle hodí k tvarohové pomazánce, lučině nebo bryndzové pomazánce.
Sdílejte recept na Facebooku a inspirujte přátele k upečení voňavého chleba!

