Zdravé recepty

FOFR PARMAZÁNOVÉ CHIPSY Z TROUBY

Přichystejte parmazánové chipsy a pohostěte jimi své hosty, ozdobte jimi polévku nebo je použijte do salátů místo krutonů. Podle chuti můžete chipsy před pečením posypat oblíbeným kořením. Co potřebujete na parmazánové chipsy? Budete překvapena, jak snadné a rychlé tyto chipsy jsou!

parmazán na parmazánové chipsy

Ingredience na parmazánové chipsy z trouby

  • 1 hrnek strouhaného parmazánu
parmazán na parmazánové chipsy

Postup

1. Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Plech vyložte pečicím papírem.

2. Lžící vytvořte na připraveném plechu 16 kopečků o průměru asi 5 cm a alespoň 2,5 cm od sebe.

3. Uhlaďte povrch sýru, aby byly chipsy stejně silné.

4. Parmazánové chipsy pečte asi 4 až 6 minut ve vyhřáté troubě, dokud se sýr úplně nerozpustí a okraje nezhnědnou.

5. Po vyjmutí nechte plech s chipsy 15 minut vychladnout a poté je sundejte z plechu.

6. Parmazánové chipsy skladujte ve vzduchotěsné nádobě maximálně 5 dnů.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial