GNOCCHI SE ZELENINOU, BAZALKOVÝM PESTEM A SÝREM
Gnocchi se zeleninou – to je lahodný pokrm, který spojuje vynikající chuťové kombinace. Třešničkou na dortu je bazalkové pesto, které osvěžuje jídlo výraznou bylinkovou notou. Parmezán zase zjemňuje všechny chutě. Vyzkoušejte tento recept, z kterého bude nadšená celá rodina!
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na gnocchi se zeleninou
- 500 g gnocchi
- 2 středně velké cukety nakrájené na tenké plátky
- 1 červená a 1 žlutá paprika nakrájená na tenké proužky
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku piniových oříšků
- 1/2 šálku bazalkového pesta
- sůl a pepř podle chuti
- parmezán na posypání
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
1. Gnocchi uvařte podle návodu na obalu a po uvaření je sceďte.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte nakrájenou cuketu a papriky a restujte dalších 5 až 7 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne hnědnout. Směs osolte a opepřete podle chuti.
3. Přimíchejte do zeleninové pánve gnocchi a bazalkové pesto. Dobře promíchejte.
4. Na suché pánvi lehce opražte piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Přimíchejte je do směsi s gnocchi. Hotový pokrm posypejte strouhaným sýrem a podle chuti čerstvými bazalkovými lístky.
TIP: Tento recept plný zeleniny můžete přizpůsobit svým chutím. Bazalkové pesto můžete vyměnit za omáčku z rajčat a zeleninu z receptu za vaši oblíbenou zeleninu.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o gnocchi se zeleninou, bazalkovým pestem a sýrem!