GRILOVANÝ BURGER BEZ MASA
Grilovací sezóna je v plném proudu, ale ne každému je po chuti grilované maso. Pokud maso nejíte, ugrilujte si vegetariánský burger. Grilování bez masa má letos zelenou a zaujme vegany, vegetariány i lidi, kterým je po mase těžko. Recept na grilovaný burger bez masa je tu!
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na grilovaný burger bez masa
Burgerové placky
- 500 g uvařené oloupané červené řepy
- 300 g fazolí z plechovky
- 1 větší cibule
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- česnek na dochucení
- strouhanka z celozrnné housky
- sůl a pepř
- majoránka
- tymián
- 50 g parmazánu na posypání
Do burgerové housky
- 1 cuketa
- sůl a pepř
- olivový olej
- 2 žlutá rajčata
- 1 pikantní paprička
- 2 bulky na burgery
- 2 lžíce zakysané smetany
- hrst rukoly
- 2 lžíce kečupu
Postup
Burgerové placky
Uvařenou řepu nastrouhejte nahrubo a smíchejte ji s rozmixovanými fazolemi a utřeným česnekem. Dochuťte směs nasekanou cibulí, solí, pepřem a kořením. Nakonec vmíchejte vločky a strouhanku. Ze směsi vytvořte placky, které by měly mít o něco větší průměr než burgerové bulky. Placky potřete olejem a pomalu ugrilujte. V závěru grilování posypejte placičky parmazánem.
Do burgerové housky
Cuketu nakrájejte podélně na tenké plátky. Ochuťte je solí a pepřem a pokapejte je olivovým olejem. Ugrilujte je na rozpáleném grilu z obou stran. Překrojte bulku, vnitřní stranou ji položte na gril a pomalu opečte. Spodní část bulky potřete zakysanou smetanou, položte na ni grilovanou cuketu, burger s parmazánem, tenké plátky rajčat a papričky a osušenou rukolu. Vrchní část bulky potřete kečupem a přiklopte.
Napište nám do komentářů, jaké děláte burgery bez masa vy!