Zdravé recepty

GRILOVANÝ BURGER BEZ MASA

Grilovací sezóna je v plném proudu, ale ne každému je po chuti grilované maso. Pokud maso nejíte, ugrilujte si vegetariánský burger. Grilování bez masa má letos zelenou a zaujme vegany, vegetariány i lidi, kterým je po mase těžko. Recept na grilovaný burger bez masa je tu!

Ingredience na grilovaný burger bez masa

Burgerové placky

  • 500 g uvařené oloupané červené řepy
  • 300 g fazolí z plechovky
  • 1 větší cibule
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • česnek na dochucení
  • strouhanka z celozrnné housky
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • tymián
  • 50 g parmazánu na posypání

Do burgerové housky

  • 1 cuketa
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • 2 žlutá rajčata
  • 1 pikantní paprička
  • 2 bulky na burgery
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • hrst rukoly
  • 2 lžíce kečupu

grilovaný burger bez masa

Postup

Burgerové placky

Uvařenou řepu nastrouhejte nahrubo a smíchejte ji s rozmixovanými fazolemi a utřeným česnekem. Dochuťte směs nasekanou cibulí, solí, pepřem a kořením. Nakonec vmíchejte vločky a strouhanku. Ze směsi vytvořte placky, které by měly mít o něco větší průměr než burgerové bulky. Placky potřete olejem a pomalu ugrilujte. V závěru grilování posypejte placičky parmazánem.

Do burgerové housky

Cuketu nakrájejte podélně na tenké plátky. Ochuťte je solí a pepřem a pokapejte je olivovým olejem. Ugrilujte je na rozpáleném grilu z obou stran. Překrojte bulku, vnitřní stranou ji položte na gril a pomalu opečte. Spodní část bulky potřete zakysanou smetanou, položte na ni grilovanou cuketu, burger s parmazánem, tenké plátky rajčat a papričky a osušenou rukolu. Vrchní část bulky potřete kečupem a přiklopte.

Napište nám do komentářů, jaké děláte burgery bez masa vy!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial