Zdravé recepty

ITALSKÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA Z BÍLÝCH FAZOLÍ

Vydatná a zdravá polévka, kterou si oblíbí celá rodina i vaši přátelé: to je italská krémová polévka z bílých fazolí bez smetany. Vyzkoušejte ji! Jsme si jisti, že vám bude chutnat, zvlášť když ji budete podávat se strouhaným parmazánem.

polévka z bílých fazolí

Ingredience na polévku z bílých fazolí

  • 2 plechovky opláchnutých a okapaných bílých fazolí
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 svazek čerstvého špenátu
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 2 hrnky vody
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • ⅛ lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • nastrouhaný parmazán
bílé fazole na polévku z bílých fazolí

Postup

1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Nakrájenou cibuli a celer orestujte na oleji do měkka. Přidejte nasekaný česnek a za stálého míchání rychle osmahněte.

2. Přidejte fazole, kuřecí vývar, pepř, tymián a 2 hrnky vody. Přiveďte k varu, snižte teplotu a poté vařte 15 minut.

3. Děrovanou naběračkou odeberte z polévky dva šálky fazolové směsi a dejte stranou.

4. Tyčovým mixérem rozmixujte zeleninu v polévce dohladka.

5. Po rozmixování vmíchejte do polévky vyjmutou fazolovou směs.

6. Za občasného míchání přiveďte k varu. Vmíchejte špenát a vařte 1 minutu, nebo dokud špenát „nezavadne“.

7. Nakapejte do polévky citronovou šťávu, stáhněte z ohně a podávejte s čerstvým nastrouhaným parmazánem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial