ITALSKÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA Z BÍLÝCH FAZOLÍ
Vydatná a zdravá polévka, kterou si oblíbí celá rodina i vaši přátelé: to je italská krémová polévka z bílých fazolí bez smetany. Vyzkoušejte ji! Jsme si jisti, že vám bude chutnat, zvlášť když ji budete podávat se strouhaným parmazánem.
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na polévku z bílých fazolí
- 2 plechovky opláchnutých a okapaných bílých fazolí
- 1 řapíkatý celer
- 1 svazek čerstvého špenátu
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 2 hrnky vody
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- ⅛ lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- nastrouhaný parmazán
Postup
1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Nakrájenou cibuli a celer orestujte na oleji do měkka. Přidejte nasekaný česnek a za stálého míchání rychle osmahněte.
2. Přidejte fazole, kuřecí vývar, pepř, tymián a 2 hrnky vody. Přiveďte k varu, snižte teplotu a poté vařte 15 minut.
3. Děrovanou naběračkou odeberte z polévky dva šálky fazolové směsi a dejte stranou.
4. Tyčovým mixérem rozmixujte zeleninu v polévce dohladka.
5. Po rozmixování vmíchejte do polévky vyjmutou fazolovou směs.
6. Za občasného míchání přiveďte k varu. Vmíchejte špenát a vařte 1 minutu, nebo dokud špenát „nezavadne“.
7. Nakapejte do polévky citronovou šťávu, stáhněte z ohně a podávejte s čerstvým nastrouhaným parmazánem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!