KŘUPAVÉ LILKOVÉ CHIPSY Z TROUBY
Máte pořádnou úrodu lilků? Nebo prostě lilky milujete a koupíte si je pokaždé, když jdete do supermarketu? Vyzkoušejte lilkové chipsy, které jsou zdravější alternativou ke klasickým smaženým bramborovým lupínkům. Co na ně potřebujete?

Ingredience na lilkové chipsy
- 1 větší lilek
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- oregano nebo jiné bylinky na dochucení (volitelně)

Postup
1. Troubu předehřejte na 120 °C.
2. Lilek omyjte a nakrájejte na co nejtenčí plátky, aby byly chipsy křupavé.
3. Plátky lilku osolte, nechte 20 minut „vypotit“ a osušte papírovým ubrouskem.
4. Ve velké míse smíchejte tenké plátky lilku s olivovým olejem, solí, pepřem a bylinkami podle vaší chuti.
5. Na plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozložte lilkové plátky tak, aby se nedotýkaly.
6. Chipsy pečte asi 1 až 1,5 hodiny, nebo dokud nejsou plátky zcela usušené a křupavé. Pravidelně je kontrolujte, aby se nepřipálily.
7. Po upečení nechte chipsy chvíli vychladnout na plechu, aby získaly ještě křupavější texturu.
TIP: Lilkové chipsy se skvěle hodí k různým dipům nebo jako samostatný zdravý snack.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o lilkové chipsy!

