Zdravé recepty

KŘUPAVÉ LILKOVÉ CHIPSY Z TROUBY

Máte pořádnou úrodu lilků? Nebo prostě lilky milujete a koupíte si je pokaždé, když jdete do supermarketu? Vyzkoušejte lilkové chipsy, které jsou zdravější alternativou ke klasickým smaženým bramborovým lupínkům. Co na ně potřebujete?

lilkové chipsy

Ingredience na lilkové chipsy

  • 1 větší lilek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • oregano nebo jiné bylinky na dochucení (volitelně)
lilek na lilkové chipsy

Postup

1. Troubu předehřejte na 120 °C.

2. Lilek omyjte a nakrájejte na co nejtenčí plátky, aby byly chipsy křupavé.

3. Plátky lilku osolte, nechte 20 minut „vypotit“ a osušte papírovým ubrouskem.

4. Ve velké míse smíchejte tenké plátky lilku s olivovým olejem, solí, pepřem a bylinkami podle vaší chuti.

5. Na plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozložte lilkové plátky tak, aby se nedotýkaly.

6. Chipsy pečte asi 1 až 1,5 hodiny, nebo dokud nejsou plátky zcela usušené a křupavé. Pravidelně je kontrolujte, aby se nepřipálily.

7. Po upečení nechte chipsy chvíli vychladnout na plechu, aby získaly ještě křupavější texturu.

TIP: Lilkové chipsy se skvěle hodí k různým dipům nebo jako samostatný zdravý snack.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o lilkové chipsy!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial