Zdravé recepty

KŘUPAVÉ TOFU S NUDLEMI PO ČÍNSKU

Milujete jednoduchá, rychlá a chutná jídla? Uvařte rodině k večeři křupavé tofu s nudlemi a brokolicí. Stačí vám k tomu pár ingrediencí, které zakoupíte v běžném supermarketu. Co potřebujete na toto výtečné čínské jídlo?

tofu směs na křupavé tofu s nudlemi

Ingredience na křupavé tofu s nudlemi

  • 150 g čínských nudlí 
  • 1 ½ lžíce sezamového oleje
  • 400 g tofu
  • 1 červená paprika
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200 g brokolice

Omáčka

  • 1/2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky  
  • 2 lžičky čínského koření
  • 1 lžíce medu
tofu na křupavé tofu s nudlemi

Postup

1. Čínské nudle připravte podle návodu na obalu.

2. Přichystejte si omáčku a smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, čínské koření a med.

3. Na rozpálené pánvi nahřejte trochu sezamového oleje a přidejte osušené kostky tofu. Opékejte je z každé strany několik minut, dokud nebudou kostky křupavé. Vyjměte je z pánve a udržujte v teple.

4. Na pánvi rozehřejte zbývající sezamový olej a orestujte na něm proužky papriky, podélně nakrájené jarní cibulky i s natí a brokolici. Po asi třech minutách přidejte uvařené nudle a polovinu omáčky.

5. Pokrm dobře promíchejte, nechte prohřát a podávejte posypané křupavými kostkami tofu a pokapané zbývající omáčkou.

Proč jíst tofu?

Vyznavačům zdravého životního stylu jistě nemusíte tofu představovat. I tak si připomeňte, jaké má zdravotní benefity:

  • vysoký obsah bílkovin
  • nízký obsah nasycených tuků
  • vysoký podíl aminokyselin
  • zdroj minerálů
  • podpora trávení
  • nízký obsah kalorií

Tofu můžete připravovat různými způsoby – smažit, grilovat, péct, vařit či marinovat.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o křupavé tofu s nudlemi!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial