KŘUPAVÉ TOFU S NUDLEMI PO ČÍNSKU
Milujete jednoduchá, rychlá a chutná jídla? Uvařte rodině k večeři křupavé tofu s nudlemi a brokolicí. Stačí vám k tomu pár ingrediencí, které zakoupíte v běžném supermarketu. Co potřebujete na toto výtečné čínské jídlo?

Ingredience na křupavé tofu s nudlemi
- 150 g čínských nudlí
- 1 ½ lžíce sezamového oleje
- 400 g tofu
- 1 červená paprika
- 1 svazek jarní cibulky
- 200 g brokolice
Omáčka
- 1/2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky čínského koření
- 1 lžíce medu

Postup
1. Čínské nudle připravte podle návodu na obalu.
2. Přichystejte si omáčku a smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, čínské koření a med.
3. Na rozpálené pánvi nahřejte trochu sezamového oleje a přidejte osušené kostky tofu. Opékejte je z každé strany několik minut, dokud nebudou kostky křupavé. Vyjměte je z pánve a udržujte v teple.
4. Na pánvi rozehřejte zbývající sezamový olej a orestujte na něm proužky papriky, podélně nakrájené jarní cibulky i s natí a brokolici. Po asi třech minutách přidejte uvařené nudle a polovinu omáčky.
5. Pokrm dobře promíchejte, nechte prohřát a podávejte posypané křupavými kostkami tofu a pokapané zbývající omáčkou.
Proč jíst tofu?
Vyznavačům zdravého životního stylu jistě nemusíte tofu představovat. I tak si připomeňte, jaké má zdravotní benefity:
- vysoký obsah bílkovin
- nízký obsah nasycených tuků
- vysoký podíl aminokyselin
- zdroj minerálů
- podpora trávení
- nízký obsah kalorií
Tofu můžete připravovat různými způsoby – smažit, grilovat, péct, vařit či marinovat.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o křupavé tofu s nudlemi!

