LETNÍ SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY, KOZÍHO SÝRU A RUKOLY
Máte v létě chuť na lehká a zdravá jídla? Zasyťte svůj žaludek a zároveň dodejte tělu energii řepným salátem se sýrem. Chuťová kombinace jednotlivých ingrediencí vás bude bavit. Připravte si papír a tužku a napište si suroviny na osvěžující salát z červené řepy.
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na letní salát z červené řepy
Na salát
- 2 bulvy červené řepy
- 100 g čerstvého kozího sýru
- 40 g vlašských ořechů
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Salátová zálivka
- 5 lžic krémového balzamikového octa
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
Červenou řepu osolte, položte ji na alobal, pokapejte ji olejem a zabalte do alobalu. Nahřejte troubu na 200 stupňů Celsia a dejte řepu péct asi na 30 minut (podle velikosti řepy).
Mezitím si umíchejte zálivku na salát. Smíchejte veškeré ingredience a vyšlehejte zálivku do krémové konzistence. Podle chuti přidejte kousek čerstvé chilli papričky.
Vychladlou červenou řepu oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Pokapejte řepu zálivkou a nechte v chladničce odpočinout do druhého dne – ale není to podmínkou.
Na talíř rozložte čerstvou rukolu, položte na ni plátky červené řepy a posypejte ji kostičkami kozího sýru. Před servírováním ozdobte salát drcenými ořechy a pokapejte ho lžící olivového oleje. Salát z červené řepy podávejte s kouskem celozrnného pečiva nebo jako přílohu ke grilovanému burgeru bez masa.
Napište nám do komentářů, jak vám salát chutnal, a případně čím jste ho vylepšili!