MARINOVANÉ TOFU S RESTOVANOU ZELENINOU A SÝREM
Hledáte zdroj kvalitních bílkovin, tuků a vlákniny? Orestujte na pánvi tofu se zeleninou a zasypejte vše bohatě sýrem. Tento zdravý pokrm vás na dlouhou dobu zasytí a stabilizuje hladinu krevního cukru. Co potřebujete na marinované tofu s restovanou zeleninou? Nenechte si ujít dnešní zdravý recept!
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na marinované tofu se zeleninou
- 1 marinované tofu
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku nastrouhaného sýru
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
Tofu vyjměte z obalu a nechte chvíli odstát na papírovém ubrousku. Na olivovém oleji orestujte tenké plátky cibule. Přidejte k ní nastrouhanou mrkev, kousky papriky a cukety a restujte, dokud zelenina nezměkne. Poté přidejte ke směsi nasekaný česnek a ochuťte solí a pepřem.
Na druhé pánvi orestujte na kapce olivového oleje dozlatova kostky tofu. Přimíchejte restovanou zeleninu a zasypejte směs nastrouhaným sýrem a počkejte, až se rozpustí. Tofu se zeleninou servírujte posypané petrželkou a podávejte s celozrnným pečivem.
Víte, proč jíst tofu a jaký má přínos pro vaše zdraví?
Tofu je rostlinný produkt, který se vyrábí ze sóji. Oblíbili si ho hlavně vegetariáni, vegani a lidé, kteří chtějí jíst méně masa. A dobře dělají, protože tofu má tyto benefity:
- vysoký obsah bílkovin
- nízký obsah tuku a kalorií
- snadnou stravitelnost
- skvělý zdroj vápníku, železa, hořčíku a vitaminu E
- hodí se do slaných i sladkých pokrmů
- výborně nahradí maso a uzeniny
Tofu je zdravé a výživné a do svého jídelníčku ho mohou zařadit také lidé, kteří jsou alergičtí na kravské mléko nebo kteří mají citlivé zažívání. Ochutnejte tofu se zeleninou a sýrem a přesvědčte se, že vás tento pokrm zasytí a zažene chutě na sladké.
Sdílejte recept na Facebooku a inspirujte přátele ke zdravému stravování!