MEDOVÉ KUŘE SE ZELENÝMI FAZOLKAMI
Medové kuře se zelenými fazolkami láká svou sladkou a slanou chuťovou kombinací, která potěší nejen gurmány, ale i všechny milovníky lahodného jídla. Pusťte se s námi do přípravy tohoto výborného pokrmu! Jaké suroviny potřebujete na medové kuře?
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na medové kuře
- 4 kuřecí prsa nebo stehna
- 2 lžíce medu
- 250 g zelených fazolek (mražených)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
- rýže nebo brambory jako příloha
Postup
1. Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte med, sójovou omáčku, olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř.
2. Kuřecí prsa vložte do hluboké misky a zalijte marinádou. Nechte je marinovat alespoň 30 minut, ideálně 2 hodiny v chladničce.
3. Předehřejte troubu na 180°C.
4. Pekáč vymažte olejem, položte do něj marinovaná kuřecí prsa a zalijte zbylou marinádou. Kolem masa rozprostřete rozmražené zelené fazolky.
5. Prsa pečte v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut, dokud maso nebude propečené a fazolky měkké. Během pečení podle potřeby obraťte maso a promíchejte fazolky.
6. Podávejte s vařenou rýží či brambory.
Sdílejte na Facebooku recept na medové kuře se zelenými fazolkami!