Zdravé recepty

MEDOVÉ KUŘE SE ZELENÝMI FAZOLKAMI

Medové kuře se zelenými fazolkami láká svou sladkou a slanou chuťovou kombinací, která potěší nejen gurmány, ale i všechny milovníky lahodného jídla. Pusťte se s námi do přípravy tohoto výborného pokrmu! Jaké suroviny potřebujete na medové kuře?

medové kuře se zelenými fazolkami

Ingredience na medové kuře

  • 4 kuřecí prsa nebo stehna
  • 2 lžíce medu
  • 250 g zelených fazolek (mražených)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti
  • rýže nebo brambory jako příloha
medové kuře se zelenými fazolkami

Postup

1. Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte med, sójovou omáčku, olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř.

2. Kuřecí prsa vložte do hluboké misky a zalijte marinádou. Nechte je marinovat alespoň 30 minut, ideálně 2 hodiny v chladničce.

3. Předehřejte troubu na 180°C.

4. Pekáč vymažte olejem, položte do něj marinovaná kuřecí prsa a zalijte zbylou marinádou. Kolem masa rozprostřete rozmražené zelené fazolky.

5. Prsa pečte v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut, dokud maso nebude propečené a fazolky měkké. Během pečení podle potřeby obraťte maso a promíchejte fazolky.

6. Podávejte s vařenou rýží či brambory.

Sdílejte na Facebooku recept na medové kuře se zelenými fazolkami!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial