PEČENÁ OVESNÁ KAŠE V TROUBĚ
Zapomeňte na nudnou kaši! Tahle pečená ovesná kaše je zdravě návyková, voňavá a plná chuti. Připravte si snídani, která vás zahřeje a dodá energii na celé dopoledne. Co potřebujete na ovesnou kaši, která vám vydrží několik dní v chladničce?

OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na pečenou ovesnou kaši
- 2 hrnky ovesných vloček
- 2 hrnky mléka (může být i rostlinné)
- 1/4 hrnku javorového sirupu nebo jiného sladidla
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 vejce (lze vynechat)
- 1/2 hrnku ovoce (např. borůvky, maliny, banány nakrájené na kolečka)
- volitelné zdravé přísady: ořechy, semínka, čokoládové kousky, kokos…

Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte menší pekáček nebo zapékací misku.
2. V míse smíchejte ovesné vločky, mléko, javorový sirup, skořici, prášek do pečiva a sůl.
3. Pokud přidáváte vejce, rozšlehejte ho a vpracujte do směsi.
4. Vmíchejte ovoce a případně i ořechy, semínka, kokos nebo čokoládové kousky.
5. Směs nalijte do připraveného pekáčku. Pečte 30-40 minut, dokud povrch nezezlátne a ovesná kaše nezhoustne.
6. Nechte mírně vychladnout a podávejte. Můžete ozdobit dalším čerstvým ovocem, jogurtem nebo ořechovým máslem.
TIP: Upečenou ovesnou kaši můžete skladovat v lednici a ohřát si ji k snídani během týdne.
Sdílejte článek na Facebooku se svými přáteli!

