PODZIMNÍ HOUBOVÉ KARBANÁTKY Z ČERSTVÝCH HUB
Houbová sezóna začala! Využijte toho – houby obsahují minimum kalorií a zasytí vás na delší dobu vlákninou a bílkovinami. Připravte si s námi vynikající houbové karbanátky, které si zamilují také vegetariánky. Výborný houbový recept je tu.
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na houbové karbanátky
- 500 g čerstvých hub
- 40 g cibule
- 2 vejce
- sůl a pepř
- kmín
- 50 g strouhanky
- rostlinný olej
Postup
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte plátky hub. Směs osolte, opepřete, posypejte kmínem a poduste pod poklicí. Do vydušených hub vmíchejte strouhanku a vytvarujte karbanátky.
Houbové karbanátky poté namočte ve vajíčku a obalte ve strouhance. Osmažte je na rozpáleném oleji dozlatova nebo je upečte v troubě, pokud chcete dietnější verzi. Karbanátky podávejte s bramborami a hlávkovým salátem.
Sdílejte článek na Facebooku a inspirujte přátele, jak zdělat čerstvé houby!