POMERANČOVO-SKOŘICOVÉ TIRAMISU
Přeneste se do světa svěžích pomerančových tónů a hřejivé skořice s touto zdravější verzí oblíbeného italského dezertu. Zapomeňte na těžké krémy a zbytečný cukr. Přichystejte si lahodné tiramisu, které zaručeně potěší vaše chuťové pohárky!

OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na pomerančovo-skořicové tiramisu
- Piškoty
- 500 g nízkotučného tvarohu (nebo ricotty)
- 1/4 hrnku řeckého jogurtu
- 2-3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka mleté skořice
- šťáva z 1/2 pomeranče
- kůra z 1/2 pomeranče
Na namáčení:
- 1/2 hrnku pomerančové šťávy
- 1/2 lžičky mleté skořice

Postup
1. V míse smíchejte tvaroh, řecký jogurt, javorový sirup, vanilkový extrakt, skořici, pomerančovou šťávu a pomerančovou kůru.
2. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladký krém. Pokud je příliš hustý, přidejte trochu pomerančové šťávy nebo jogurtu.
3. Připravte si misky nebo skleničky, ve kterých budete tiramisu servírovat.
4. Smíchejte pomerančovou šťávu a skořici na namáčení piškotů. Každý kousek piškotu krátce namočte v pomerančové šťávě.
5. Na dno misky/skleničky dejte vrstvu namočených piškotů. Na piškoty navrstvěte část pomerančového krému. Opakujte vrstvy piškotů a krému, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Vrstvení zakončete krémem.
6. Tiramisu přikryjte fólií a nechte v chladničce alespoň 2-3 hodiny (ideálně přes noc), aby se chutě propojily a piškoty zvláčněly.
7. Před podáváním můžete tiramisu posypat trochou strouhané pomerančové kůry nebo špetkou skořice.
Sdílejte článek na Facebooku se svými přáteli!

