SLOŽENÍ NUTELLY: 5 NEJHORŠÍCH INGREDIENCÍ, KTERÉ ŠKODÍ ZDRAVÍ
Jíte nutellu doslova po lžících? Chodíte na ni tajně, aby vás neviděla rodina? Pokud jste i vy posedlá nutellou a dáváte si ji na tousty, do dezertů nebo jen tak na chuť, zpozorněte: přinášíme vám fakta, proč její konzumaci výrazně omezit.
OBSAH ČLÁNKU
Nutella jako čokoládové afrodiziakum
V reklamě slyšíte, že je nutella vyrobena z lískových oříšků. Ano, oříšky sice obsahuje, ale má v sobě i další ingredience, o kterých výrobce radši mlčí. Ve skutečnosti se v ní nachází pět záludných surovin, které mohou mít neblahý vliv na vaše zdraví. Nevěřte reklamě, že je nutella zdravá. Není zdravá ani pro vás, ani pro vaše děti.
5 nejhorších ingrediencí, které jsou v nutelle
Schválně, podívejte se na složení nutelly. Víte, jak jednotlivé ingredience ovlivňují vaše zdraví?
1. Sója
Tato sladká pomazánka obsahuje sójový lecitin, který způsobuje útlum štítné žlázy, přibírání na váze, únavu a dokonce oddaluje menstruaci. Zvyšuje riziko rakoviny prsu a může vést k předčasné pubertě.
2. Cukr
Cukr může za to, že se stanete na nutelle závislá. Kromě toho většina cukru pochází z geneticky modifikované cukrové řepy. Je tak nabitý pesticidy a neurotoxiny, které zabíjejí mozkové buňky. Tento cukr totiž dokáže překonat ochrannou hematoencefalickou bariéru mozku a je spojován s ADHD, autismem, depresí, úzkostí nebo migrénou.
3. Odstředěné mléko
Možná si myslíte, že vám udělali laskavost, když nahradili plnotučné mléko za odstředěné. Toto odstředěné mléko ale pochází z krav, které jsou krmeny GMO kukuřicí a antibiotiky, aby zemědělci snížili náklady na výrobu mléka.
4. Vanilin
Nutella by neměla obsahovat žádná umělá barviva, ale neznamená to, že v ní nejsou umělá ochucovadla. Vanilin je právě jedno takové umělé ochucovadlo, které oklame váš mozek a chuťové pohárky, abyste si myslela, že jíte pravou vanilku. Nachází se v něm neurotoxiny, které ničí mozkové buňky.
FAKTA: Vanilin se produkuje v čínských továrnách na ropu, v kterých se vyrábí benzín a jiné vedlejší ropné produkty.
5. Palmový tuk
Vysoký obsah nasycených mastných kyselin v palmovém tuku (vyšší než ve vepřovém sádle) představuje potenciální riziko pro vaše zdraví. Přispívá k nadváze, cukrovce, metabolickému syndromu a vážnému onemocnění srdce a cév, včetně aterosklerózy.
Na nutelle si můžete vypěstovat závislost. Tato pochoutka způsobuje, že receptory v mozku uvolňují serotonin, což je hormon, díky kterému se cítíte dobře.
Sdílejte článek na Facebooku a informujte přátele o složení nutelly!