VEJCE ZAPEČENÁ V RAJČATOVÝCH MISTIČKÁCH
Rychlá večeře? Zajímavé pohoštění? Vydatná svačina? Zapečená rajčata s vejci jsou skvělá na snídani, brunch i lehký oběd. A stačí vám na to jen pár surovin. Co potřebujete na tento recept?

Ingredience na vejce zapečená v rajčatových mističkách
- 4 velká rajčata
- 4 vejce
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička směsi bylinek (například oregano, tymián, bazalka)
- 1/4 šálku nastrouhaného tvrdého sýra
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Ořízněte vrchní části rajčat. Poté lžičkou vydlabejte vnitřek rajčat tak, aby vznikly malé rajčatové „mističky“. Posolte vnitřek rajčat a nechte je odtéct na papírovém ubrusu, aby v rajčatech nebyla přebytečná šťáva.
3. Na olivovém oleji osmahněte nasekanou cibuli a česnek a nakrájenou papriku, dokud vše nezměkne. Ochuťte bylinkami a osolte a opepřete podle chuti a promíchejte s nastrouhaným sýrem.
4. Vydlabaná rajčata naplňte směsí z pánve a umístěte rajčata do zapékací misky. Do každého rajčete rozklepněte vejce. Lehce ho osolte a opepřete.
5. Zapékejte v troubě asi 15 až 20 minut podle požadované konzistence žloutků.
6. Hotová rajčata servírujte posypaná petrželkou a s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

