Zdravé recepty

VEJCE ZAPEČENÁ V RAJČATOVÝCH MISTIČKÁCH

Rychlá večeře? Zajímavé pohoštění? Vydatná svačina? Zapečená rajčata s vejci jsou skvělá na snídani, brunch i lehký oběd. A stačí vám na to jen pár surovin. Co potřebujete na tento recept?

suroviny na rajčatové mističky s vejcem

Ingredience na vejce zapečená v rajčatových mističkách

  • 4 velká rajčata
  • 4 vejce
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička směsi bylinek (například oregano, tymián, bazalka)
  • 1/4 šálku nastrouhaného tvrdého sýra
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
rajčata na rajčatové mističky s vejcem

Postup

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. Ořízněte vrchní části rajčat. Poté lžičkou vydlabejte vnitřek rajčat tak, aby vznikly malé rajčatové „mističky“. Posolte vnitřek rajčat a nechte je odtéct na papírovém ubrusu, aby v rajčatech nebyla přebytečná šťáva.

3. Na olivovém oleji osmahněte nasekanou cibuli a česnek a nakrájenou papriku, dokud vše nezměkne. Ochuťte bylinkami a osolte a opepřete podle chuti a promíchejte s nastrouhaným sýrem.

4. Vydlabaná rajčata naplňte směsí z pánve a umístěte rajčata do zapékací misky. Do každého rajčete rozklepněte vejce. Lehce ho osolte a opepřete.

5. Zapékejte v troubě asi 15 až 20 minut podle požadované konzistence žloutků.

6. Hotová rajčata servírujte posypaná petrželkou a s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial