Cuketa plněná pikantní fazolovou směsí
Pěstujete na zahradě cukety a marně přemýšlíte, co uděláte s úrodou? Překvapte rodinu zdravým, sytým a chutným jídlem. Naplňte cuketu vašimi oblíbenými surovinami nebo se inspirujte dnešním dietním receptem. Pokrm jemně štípe na jazyku a obsahuje dostatek bílkovin pro delší pocit sytosti.
Ingredience
- 2 větší cukety
Náplň
- 300 g nasekaných rajčat z konzervy
- 200 g uvařených červených fazolí
- 100 g kukuřice
- 60 g bulguru či quinoy
- 2 stroužky česneku
- špetka pálivého koření
- špetka mletého pepře
- sůl
Na posypání
- 80 strouhané mozzarelly
Postup
Nejprve si uvařte podle návodu bulgur či quinou. Cuketu rozkrojte podélně a vydlabejte vnitřek cuketových lodiček. Smíchejte rajčata, kukuřici, fazole, utřený česnek, koření a bulgur a směsí naplňte cukety. Nakonec směs posypejte mozzarellou. Cukety zapékejte v rozehřáté troubě při 200 stupních Celsia, a to po dobu 20 až 25 minut. Plněné cukety nepotřebují žádnou jinou přílohu, případně si k cuketám uvařte brambory.
Sdílejte článek na Facebooku a inspirujte ostatní ženy ke zdravému vaření!

