CUKETA PLNĚNÁ PIKANTNÍ FAZOVOLOU SMĚSÍ

Pěstujete na zahradě cukety a marně přemýšlíte, co uděláte s úrodou? Překvapte rodinu zdravým, sytým a chutným jídlem. Naplňte cuketu vašimi oblíbenými surovinami nebo se inspirujte dnešním dietním receptem. Pokrm jemně štípe na jazyku a obsahuje dostatek bílkovin pro delší pocit sytosti.

Ingredience

  • 2 větší cukety

Náplň

  • 300 g nasekaných rajčat z konzervy
  • 200 g uvařených červených fazolí
  • 100 g kukuřice
  • 60 g bulguru či quinoy
  • 2 stroužky česneku
  • špetka pálivého koření
  • špetka mletého pepře
  • sůl

Na posypání

  • 80 strouhané mozzarelly

Postup

Nejprve si uvařte podle návodu bulgur či quinou. Cuketu rozkrojte podélně a vydlabejte vnitřek cuketových lodiček. Smíchejte rajčata, kukuřici, fazole, utřený česnek, koření a bulgur a směsí naplňte cukety. Nakonec směs posypejte mozzarellou. Cukety zapékejte v rozehřáté troubě při 200 stupních Celsia, a to po dobu 20 až 25 minut. Plněné cukety nepotřebují žádnou jinou přílohu, případně si k cuketám uvařte brambory.

Sdílejte článek na Facebooku a inspirujte ostatní ženy ke zdravému vaření!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.