ZDRAVÝ OVESNÝ KOLÁČ S JABLKY A SKOŘICÍ
Ovesný koláč je skvělým zdrojem vlákniny, bílkovin a zdravých tuků. Je to zdravá a chutná svačinka nebo dezert, který potěší celou rodinu. Jaké suroviny na něj potřebujete kromě jablek, ovesných vloček a skořice? Nenechte si ujít dnešní recept!
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na zdravý ovesný koláč
- 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku celozrnné mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku jablečného pyré
- 1/4 hrnku medu
- 2 jablka nakrájená na kostičky
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
- špetka soli
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte koláčovou formu o průměru 23 cm.
2. V míse smíchejte ovesné vločky, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
3. V jiné míse smíchejte mléko, jablečné pyré, med, vejce a vanilkový extrakt.
4. Vlhké ingredience vmíchejte do suchých, dokud se těsto nespojí.
5. Přidejte nakrájená jablka.
6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 30 až 35 minut.
Tipy na závěr
- Místo jablek můžete použít jiné ovoce, jako jsou hrušky, borůvky nebo maliny.
- Pro extra chuť přidejte do těsta 1/2 hrnku nasekaných ořechů.
- Koláč můžete ozdobit jogurtem, šlehačkou nebo kokosovým krémem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!