Zdravé recepty

ZDRAVÝ OVESNÝ KOLÁČ S JABLKY A SKOŘICÍ

Ovesný koláč je skvělým zdrojem vlákniny, bílkovin a zdravých tuků. Je to zdravá a chutná svačinka nebo dezert, který potěší celou rodinu. Jaké suroviny na něj potřebujete kromě jablek, ovesných vloček a skořice? Nenechte si ujít dnešní recept!

zdravý ovesný jablečný koláč

Ingredience na zdravý ovesný koláč

  • 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku jablečného pyré
  • 1/4 hrnku medu
  • 2 jablka nakrájená na kostičky
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli
jablka na zdravý ovesný jablečný koláč

Postup

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte koláčovou formu o průměru 23 cm.

2. V míse smíchejte ovesné vločky, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.

3. V jiné míse smíchejte mléko, jablečné pyré, med, vejce a vanilkový extrakt.

4. Vlhké ingredience vmíchejte do suchých, dokud se těsto nespojí.

5. Přidejte nakrájená jablka.

6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 30 až 35 minut.

Tipy na závěr

  • Místo jablek můžete použít jiné ovoce, jako jsou hrušky, borůvky nebo maliny.
  • Pro extra chuť přidejte do těsta 1/2 hrnku nasekaných ořechů.
  • Koláč můžete ozdobit jogurtem, šlehačkou nebo kokosovým krémem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial