KUŘE NA ČESNEKU PO ČÍNSKU
Kuře na česneku je lahodným spojením kuřecího masa, voňavého česneku, barevné zeleniny a čínského koření. Tento pokrm budete mít hotový za pár minut. Připravte se na gastronomický zážitek, který vás bude bavit svými chutěmi a minimem kalorií!
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na kuře na česneku
- 400 g kuřecích prsou
- 1 šálek nakrájeného zelí
- 1 červená paprika
- 2 šálky cukrového hrášku
- 2 lžíce oleje
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 svazek zelené cibulové natě
- 1 lžička soli
- 2 cibule
- 1 hrnek kuřecího vývaru (vody)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce bílého cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
1. V pánvi rozehřejte olej. Když olej začne kouřit, rychle vmíchejte 2 stroužky prolisovaného česneku, nastrouhaný zázvor, nakrájenou cibulovou nať a osolte. Za stálého míchání restujte asi 2 minuty.
2. Poté přidejte kuře nakrájené na proužky a restujte asi 3 minuty.
3. Přidejte zbývající stroužky prolisovaného česneku, plátky cibule, zelí, tenké plátky papriky, hrášek a 1/2 šálku vývaru. Směs duste pod pokličkou.
4. V malé misce smíchejte zbývající vývar, sójovou omáčku, cukr a kukuřičný škrob. Přilijte do směsi a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
5. Podávejte s rýží.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!