ITALSKÉ PENNE S KUŘECÍM MASEM A PESTEM
Ochutnejte italské penne těstoviny s kuřecím masem a bazalkovým pestem, které dodá pokrmu středomořskou chuť. Po vzoru Italů vmíchejte do smetanové omáčky parmazán, typický svou výraznou sýrovou chutí. Chcete uvařit toto chutné jídlo pro celou rodinu? Tady je recept!
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na penne s kuřecím masem a pestem
- 1 balíček penne těstovin
- 4 kuřecí prsa
- 3/4 šálku smetany na vaření
- 3/4 šálku vývaru
- 1/4 šálku bazalkového pesta
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Postup
1. Těstoviny uvařte „al dente“ v lehce osolené vodě.
2. Maso nakrájejte na tenké nudličky a orestujte s česnekem na rozehřátém másle a olivovém oleji.
3. Stáhněte teplotu a vmíchejte sůl, pepř, smetanu, vývar, pesto a nastrouhaný parmazán.
4. Nakonec promíchejte s uvařenými penne těstovinami.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!