Zdravé recepty

ITALSKÉ PENNE S KUŘECÍM MASEM A PESTEM

Ochutnejte italské penne těstoviny s kuřecím masem a bazalkovým pestem, které dodá pokrmu středomořskou chuť. Po vzoru Italů vmíchejte do smetanové omáčky parmazán, typický svou výraznou sýrovou chutí. Chcete uvařit toto chutné jídlo pro celou rodinu? Tady je recept!

penne s kuřecím masem a pestem

Ingredience na penne s kuřecím masem a pestem

  • 1 balíček penne těstovin
  • kuřecí prsa
  • 3/4 šálku smetany na vaření
  • 3/4 šálku vývaru
  • 1/4 šálku bazalkového pesta
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení
těstoviny na penne s kuřecím masem a pestem

Postup

1. Těstoviny uvařte „al dente“ v lehce osolené vodě.

2. Maso nakrájejte na tenké nudličky a orestujte s česnekem na rozehřátém másle a olivovém oleji.

3. Stáhněte teplotu a vmíchejte sůl, pepř, smetanu, vývar, pesto a nastrouhaný parmazán.

4. Nakonec promíchejte s uvařenými penne těstovinami.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial