Zdravé recepty

TOP RECEPT Z KVĚTÁKU: CHUTNÉ KVĚTÁKOVÉ RIZOTO

Květák buď milujete, nebo nenávidíte. Pravdou je, že je to dietní zelenina, kterou můžete připravit na mnoho způsobů. Už jste ale někdy vyzkoušeli květákové rizoto bez rýže? Uvařte si lehké jídlo k obědu či večeři a pochutnejte si na jemné chuti květáku à la rizoto. A co je nejlepší – je to dietní jídlo s minimem sacharidů!

květák a květákové rizoto

Ingredience na recept z květáku

  • 1 středně velký květák
  • 1 vejce
  • 2 bílky
  • 1 lžička olivového oleje
  • špetka soli
  • řepkový olej na smažení
  • 1/2 cibule nakrájené najemno
  • 5 jarních cibulek
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku mražené či čerstvé mrkve s hráškem
  • 3 lžičky sójové omáčky

květák připravený u hrnce na uvaření

Postup

Rozmixujte či rozsekejte malé růžičky květáku, dokud nemá texturu rýže, případně kuskusu.

V misce smíchejte vejce s bílky a osolte je. Na troše rozpáleného oleje umíchejte vaječnou směs na způsob míchaných vajíček.

Na pánvi restujte cca 3 minuty sezamový olej s cibulí, rozdrceným česnekem, jarní cibulkou, hráškem a mrkví, dokud vše nezměkne. Přidejte květákovou rýži, pokapejte směs sójovou omáčkou a osmahněte květák za občasného míchání. Po 5 minutách by měl být květák křupavý zvenku a měkký uvnitř.

Nakonec přimíchejte do směsi míchaná vajíčka. Dietní pokrm máte hotový!

žena vaří jídlo v hrnci

Sdílejte recept z květáku na Facebooku se svými přáteli!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial