Zdravé recepty

VEGETARIÁNSKÁ VEČEŘE NA PLECHU S CIZRNOU A ZELENINOU

Přidejte cizrnu k zelenině a získáte famózní večeři s pořádnou dávkou bílkovin. Tuto vegetariánskou večeři můžete připravit z libovolné zeleniny a okořenit podle svých chutí. Obměňujte zeleninu podle aktuální sezóny. Co můžete dát na plech podle tohoto receptu?

zapečená zelenina s cizrnou

Ingredience na vegetariánskou večeři

  • 3 středně velké brambory
  • 2 plechovky cizrny
  • 1/2 máslové dýně
  • 1 batát
  • 1 cibule
  • 2 velké mrkve
  • 3 lžíce  oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného česnekového prášku
  • 1 lžička mletých fenyklových semínek
  • 1 lžička sušené drcené šalvěje
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • cibulová nať na posypání
zapečená zelenina s cizrnou

Postup

1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia

2. Velký plech vymažte tukem a naplňte ho kousky brambor, cizrnou bez nálevu, dužninou máslové dýně, batátem nakrájeným na kousky, kroužky cibule a kousky mrkve. Směs pokapejte olejem a promíchejte.

3. Smíchejte v misce sůl, sušený česnek, semínka fenyklu, šalvěj a černý pepř. Koření promíchejte se zeleninou.

4. Vegetariánskou večeři pečte v předehřáté troubě asi 25 minut. Poté promíchejte a pokračujte v pečení dalších 20 až 25 minut, dokud zelenina nezměkne a lehce nezhnědne. Cizrna by měla být mírně křupavá.

5. Podávejte posypané cibulovou natí.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial