Zdravé recepty

KUŘECÍ NA KARI S CIZRNOU A KOKOSOVÝM MLÉKEM

Toužíte po exotickém pokrmu, ale nemáte čas na zdlouhavé vaření? Pak si nenechte ujít recept na kuřecí na kari s cizrnou a kokosovým mlékem. Jedná se o rychlé indické jídlo plné orientálních chutí, které vás zahřeje a přenese do země provoněnou kořením.

kuřecí na kari s cizrnou

Ingredience na kuřecí kari s cizrnou

  • 400 g kuřecích prsou
  • 400 g drcených rajčat z plechovky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g cizrny z plechovky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandrová nať
cizrna na kuřecí na kari

Postup

1. V hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a orestujte dozlatova.

2. Přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, kari koření a kurkumu a restujte další minutu.

3. Vmíchejte rajčata z plechovky a kokosové mléko. Dochuťte solí a pepřem.

4. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a vařte 10 minut.

5. Vmíchejte propláchnutou cizrnu a na kostičky nakrájené kuřecí maso. Vařte dalších 15 až 20 minut, dokud kuřecí maso nebude propečené.

6. Podávejte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte koriandrovou natí.

Tipy na závěr

  • Místo kuřecích prsou můžete použít kuřecí stehna.
  • Pro pikantnější verzi přidejte chilli papričku.
  • Pokud nemáte kokosové mléko, můžete ho nahradit smetanou na vaření.
  • Do kari můžete přidat i další zeleninu, například brokolici, mrkev nebo cuketu.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial