KUŘECÍ NA KARI S CIZRNOU A KOKOSOVÝM MLÉKEM
Toužíte po exotickém pokrmu, ale nemáte čas na zdlouhavé vaření? Pak si nenechte ujít recept na kuřecí na kari s cizrnou a kokosovým mlékem. Jedná se o rychlé indické jídlo plné orientálních chutí, které vás zahřeje a přenese do země provoněnou kořením.
OBSAH ČLÁNKU
Ingredience na kuřecí kari s cizrnou
- 400 g kuřecích prsou
- 400 g drcených rajčat z plechovky
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g cizrny z plechovky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička kari koření
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandrová nať
Postup
1. V hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a orestujte dozlatova.
2. Přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, kari koření a kurkumu a restujte další minutu.
3. Vmíchejte rajčata z plechovky a kokosové mléko. Dochuťte solí a pepřem.
4. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a vařte 10 minut.
5. Vmíchejte propláchnutou cizrnu a na kostičky nakrájené kuřecí maso. Vařte dalších 15 až 20 minut, dokud kuřecí maso nebude propečené.
6. Podávejte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte koriandrovou natí.
Tipy na závěr
- Místo kuřecích prsou můžete použít kuřecí stehna.
- Pro pikantnější verzi přidejte chilli papričku.
- Pokud nemáte kokosové mléko, můžete ho nahradit smetanou na vaření.
- Do kari můžete přidat i další zeleninu, například brokolici, mrkev nebo cuketu.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!