Zdravé recepty

ZAPEČENÉ ČESNEKOVÉ CUKETY PLNĚNÉ SÝREM

Zapečené cukety potřené česnekovým olejem a plněné sýrovou směsí vás dostanou svou bohatou chutí. Tuto fantastickou variantu cuket můžete připravit v troubě i na grilu. Jen pozor, aby se vám na ně nevrhli i masožravci, protože tyto cukety neodolatelně voní a báječně chutnají! Co na ně potřebujete?

zapečené cukety se sýrem

Ingredience na zapečené cukety plněné sýrem

  • 2 střední cukety
  • 4 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 1/4 lžičky mleté červené papriky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku pokrájené mozzarelly
  • 1/2 šálku jemně nastrouhaného parmazánu
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • sůl
čerstvé zelené cukety

Postup

1. Rozkrojte cukety podélně napůl. Nařízněte vnitřek do hloubky 0,5 cm v centimetrových rozestupech. Otočte je a znovu uhlopříčně nařízněte, abyste vytvořili vzor šrafování. Osolte a nechte 15 minut uležet, aby cuketa pustila přebytečnou vodu.

2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek, orestujte a nakonec zaprašte mletou paprikou. Poté česnekový olej slijte do misky. Ve stejné pánvi opečte na lžíci oleje osušenou cuketu, a to řeznou stranou dolů.

3. Cukety přendejte na plech řeznou stranou nahoru. Potřete je česnekovým olejem a pečte ve vyhřáté troubě asi 8 až 10 minut. Poté povrch posypejte mozzarellou s parmazánem a zapečte, dokud se sýr nerozpustí a nechytne zlatou barvu.

4. Podávejte posypané čerstvou bazalkou.

Sdílejte článek na Facebooku se svými přáteli!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial