Zdravé recepty

LEHKÝ OBĚD: VEGETARIÁNSKÁ TORTILLA S HUMMUSEM

Připravte si zdravý a lehký oběd. Ochutnejte vegetariánskou tortillu s hummusem a užijte si kombinaci jemného hummusu s čerstvou zeleninou. Rychle připravený a plný živin – to je vegetariánská tortilla, která je ideální jako oběd a večeře v horkých letních dnech.

vegetariánská tortilla

Ingredience na vegetariánskou tortillu s hummusem

Hummus

  • 80 vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citron
  • 1/2 lžíce pomerančové šťávy
  • 240 g vařené cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Ostatní ingredience

  • pár listů hlávkového salátu či mladých špenátových listů
  • 1 malá paprika
  • 1 malá mrkev
  • 1/2 nastrouhané okurky
  • 4 pšeničné tortilly o průměru 25 cm
  • 20 g nasekaných vlašských ořechů
hummus na vegetariánskou tortillu

Postup:

1. Na přípravu hummusu krátce orestujte na pánvi vlašské ořechy, nechte vychladnout a nasekejte je nahrubo. Česnek oloupejte a nasekejte. Citron opláchněte, nastrouhejte kůru z poloviny citronu a poté vymačkejte šťávu. 

2. Připravené ingredience rozmixujte v kuchyňském robotu s uvařenou cizrnou a olivovým olejem na jemné pyré. Dochuťte solí a pepřem.

3. Rozložte pšeničnou tortillu a do dvou třetin ji potřete humusem. Vyhněte se vrchní části tortilly. 

4. Navrch rovnoměrně položte listy salátu, zeleninu a vlašské ořechy. Opatrně tortillu zespodu pevně srolujte, zabalte do alobalu a uchovávejte v chladničce.

Zdravotní přínosy hummusu

Hummus obsahuje díky cizrně vysoký podíl vlákniny, bílkovin a antioxidantů. Je zdrojem vitaminu C a skupiny B, železa, hořčíku, draslíku a zinku. Tyto živiny jsou klíčové pro udržení zdraví a správnou funkci těla. Hummus bývá připravován s olivovým olejem a přispívá tak ke snižování rizika srdečních onemocnění a vysoké hladiny cholesterolu v krvi.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o vegetariánskou tortillu s hummusem!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial