LEHKÝ OBĚD: VEGETARIÁNSKÁ TORTILLA S HUMMUSEM
Připravte si zdravý a lehký oběd. Ochutnejte vegetariánskou tortillu s hummusem a užijte si kombinaci jemného hummusu s čerstvou zeleninou. Rychle připravený a plný živin – to je vegetariánská tortilla, která je ideální jako oběd a večeře v horkých letních dnech.

Ingredience na vegetariánskou tortillu s hummusem
Hummus
- 80 vlašských ořechů
- 1 stroužek česneku
- 1 citron
- 1/2 lžíce pomerančové šťávy
- 240 g vařené cizrny
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Ostatní ingredience
- pár listů hlávkového salátu či mladých špenátových listů
- 1 malá paprika
- 1 malá mrkev
- 1/2 nastrouhané okurky
- 4 pšeničné tortilly o průměru 25 cm
- 20 g nasekaných vlašských ořechů

Postup:
1. Na přípravu hummusu krátce orestujte na pánvi vlašské ořechy, nechte vychladnout a nasekejte je nahrubo. Česnek oloupejte a nasekejte. Citron opláchněte, nastrouhejte kůru z poloviny citronu a poté vymačkejte šťávu.
2. Připravené ingredience rozmixujte v kuchyňském robotu s uvařenou cizrnou a olivovým olejem na jemné pyré. Dochuťte solí a pepřem.
3. Rozložte pšeničnou tortillu a do dvou třetin ji potřete humusem. Vyhněte se vrchní části tortilly.
4. Navrch rovnoměrně položte listy salátu, zeleninu a vlašské ořechy. Opatrně tortillu zespodu pevně srolujte, zabalte do alobalu a uchovávejte v chladničce.
Zdravotní přínosy hummusu
Hummus obsahuje díky cizrně vysoký podíl vlákniny, bílkovin a antioxidantů. Je zdrojem vitaminu C a skupiny B, železa, hořčíku, draslíku a zinku. Tyto živiny jsou klíčové pro udržení zdraví a správnou funkci těla. Hummus bývá připravován s olivovým olejem a přispívá tak ke snižování rizika srdečních onemocnění a vysoké hladiny cholesterolu v krvi.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o vegetariánskou tortillu s hummusem!

